Rotterdam Rave

Rotterdam Rave is een concept van een evenementenbureau dat verschillende grote indoor & outdoor events organiseert in Rotterdam en omstreken. Het concept ‘Rotterdam Rave’ kenmerkt zich door stevige elektronische muziek en een rauwe sfeer.

Graffiti awareness campagne rotterdam rave

Om meer awareness te creëeren voor Rotterdam Rave, en op die manier meer bezoekers naar de evenementen te trekken, bedacht ik een awareness campagne. Ik maakte een sjabloon van het logo en ging samen met een fotograaf op stap om deze op iconische plekken in Rotterdam, met een krijtverf spuitbus op de grond te spuiten en te fotograferen. Buiten het feit dat men dit op straat tegenkwam creëerde we hier ook erg veel beeldmateriaal mee dat we op de socials konden gebruiken. 

t-shirt ontwerp
bandana design

Tegenwoordig is elk evenement van Rotterdam Rave binnen een mum van tijd volledig uitverkocht en hebben de evenementen internationale bekendheid. Op de festivals wordt merchandise verkocht, op de linkerafbeelding hierboven is het zwart shirt te zien waar ik een ontwerp voor heb gemaakt. Op de linkerborst zijn de letters RR te zien, met de hand gekalligrafeerd en vervolgens gedigitaliseerd.

Een van de ‘resident DJ’s’ van RR is ‘I Hate Models’, kenmerkend staat hij altijd met een bandana op achter de draaitafels. Ter ere van een all-night-long performance op de iconische locatie Maassilo Rotterdam heb ik deze bandana ontworpen, met aan alle zijden de tekst ‘I HATE MODELS x ROTTERDAM RAVE.’